Vaticanul a cerut “întăriri” în rândul exorciştilor care luptă în războiul împotriva satanismului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vaticanul a anunţat un "război spiritual" împotriva satanismului, înlocuind chemarea la arme cu cea la rugăciune, în cadrul unei conferinţe pe tema exorcismului, desfăşurată la Roma. Biserica a cerut "întăriri" atât din rândul preoţilor, cât şi a oamenilor de rând în lupta împotriva Diavolului.

În perioada 28 martie - 2 aprilie, 60 de clerici, dar şi psihologi, psihiatri şi profesori s-au reunit la Universitatea Pontificală "Regina Apostolorum" din Roma, aflată sub autoritatea Vaticanului, pentru a trata satanismul şi exorcismul cu "seriozitate şi rigoare ştiinţifică", scrie "The Telegraph".

Citeşte şi:
Satanismul a renăscut cu ajutorul internetului iar cererea pentru exorcişti a crescut

Nu este vorba de un curs despre cum să devii exorcist, după cum scrie publicaţia Sfântului Scaun, "L'Osservatore Romano", ci de o dezbatere care oferă "o perspectivă interdisciplinară asupra exorcismului şi asupra fenomenului satanist", scrie "L'Eco di Bergamo".

Preotul, un medic diagnostician în slujba Bisericii

"Este un război în care am rămas în urmă şi a cărei noţiune am pierdut-o", a precizat Marvin Mottet, exorcist al Diocezei din Davenport, SUA. Părintele Francesco Bamonte, din Roma, a afirmat că, în ultimul timp, discipline precum angeologia şi demonologia au fost trecute cu vedere din formarea preoţilor. La fel ca un medic generalist, sacerdotul trebuie să fie în măsură să îndrume pacientul către specialistul care îl poate trata. Bamonte a atras atenţia că preotul are nevoie şi de un bagaj minim de cunoştinţe, ca să-şi poată da seama dacă o persoană are nevoie de un exorcist sau, mai degrabă, de un psihiatru.

Renaşterea satanismului, favorizată de Internet

Conferinţa de la Roma a avut loc în contextul unei "renaşteri" a satanismului care îngrijorează vârfurile clerului catolic. Un fost exorcist, Gabriele Nanni (foto), a atras atenţia că fenomen a fost puternic subestimat în ultimii ani, motiv pentru care "a avut loc o renaştere" a satanismului, favorizată şi de principalul mijloc de comunicare în masă din zilele noastre: Internetul.

image

"Internetul a făcut să fie mult mai uşor decât în trecut să găseşti informaţii despre satanism", a declarat Carlo Climati, un membru al Universităţii Pontificale "Regina Apostolorum". "În doar câteva minute poţi contacta grupuri sataniste şi să afli despre ocultism. Există un risc deosebit pentru tinerii care se află în dificultate sau sunt fragili emoţional", a precizat Climati, potrivit "The Telegraph".

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite