Republica Moldova: 15.000 de persoane s-au vaccinat împotriva gripei porcine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cetăţenii din Republica Moldova nu au dat buzna la vaccinarea antigripală A H1N1
Cetăţenii din Republica Moldova nu au dat buzna la vaccinarea antigripală A H1N1

Conform Ministerului Sănătăţii din Republica Moldova, aproximativ 15.000 de locuitori s-au vaccinat împotriva gripei porcine, după cum a declarat, luni, ministrul Vladimir Hotineanu.

Potrivit Ministrului Sănătăţii, vaccinul nu este popular printre moldoveni, însă autorităţile nu pot să estimeze, la această oră, dacă vor mai trebui să suplimenteze medicamentele antivirale, anunţă Unimedia.md.

„Vom evalua situația și vom vedea dacă mai avem nevoie de astfel de doze. Dar, după părerea mea, cred că nu vor fi necesare atât de multe. Vaccinarea pe care o facem acum este pentru a ne proteja acum de virusul care bântuie încă prin țară, dar în special pentru valul doi al epidemiei care va avea loc în martie-aprilie”, a completat Vladimir Hotineanu, care a mai adăugat că nu cunoaşte ca să fi existat un caz de complicaţie la cele 15.000 de vaccinuri administrate.

Republica Moldova a primit din partea Ministrului Sănătăţii din România aproximativ 150 de doze antigripale împotriva virusului A H1N1 şi urmează să mai achiziţioneze ale 950.000 de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite