Drama unei familii din Lespezi: așteaptă repatrierea copilului mort în Spania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Andrei (11 ani) suferea de limfomul Hodkin. În urmă cu doi ani a venit la o mătușă din Motril pentru a încerca să se recupereze. Situația sa începuse să se amelioreze, însă băiatul a decedat la 23 mai. Se strâng bani pentru repatriere.

De zece zile, o familie săracă din localitatea Lespezi așteaptă acasă, în România, repatrierea fiului lor Andrei, în vârstă de 11 ani, decedat într-un spital din Spania. Familia nu dispune de banii necesari pentru repatrierea cadavrului și așteaptă ca, în urma donațiilor făcute de persoanele din localitatea Motril (Granada), să se strângă cei 5.000 de euro necesari repatrierii, anunță "Ideal".

Andrei a decedat la 23 mai la spitalul Carlos Haya din Malaga. Bolnav de cancer, băiatul venise în urmă cu doi ani la o mătușă de-a sa, Elena Simona Pascaru, stabilită în Motril de câțiva ani, în încercarea de a se recupera de boala de care suferea, limfomul Hodkin.

El a fost internat la spitalul Virgen de las Nieves din Granada, unde medicii i-au administrat un tratament care începuse să dea roade. Băiatul "începuse să se recupereze și să fie din nou fericit" susține mătușa sa. El mai avea de trecut un mare hop: o intervenție chirurgicală, ce urma să fie realizată la spitalul Carlos Haya din Malaga. Din păcate, corpul său nu a rezistat, iar băiatul a murit la 23 mai.

De atunci, mătușa sa împreună cu un grup de prieteni au demarat o campanie de colectare de fonduri. Au cerut sprijinul financiar Consulatului României, dar au fost refuzați.

Vezi pe adevarul.es ce a făcut și cum au reacționat locuitorii din Motril.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite