Regele Mihai va participa la parada militarã de la Moscova din 9 mai

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Regele Mihai I al României şi Alteţa Sa Regală Principele Radu vor participa la parada militară de 9 mai de la Moscova, a declarat, marţi, secretarul general al Casei Majestăţii Sale, Constanta Iorga. Invitaţia a venit din partea preşedintelui Federaţiei Ruse, Dmitri Medvedev, prin intermediul ambasadorului Ciurilin de la Bucureşti.

Anunţul a fost făcut iniţial de liderul moldovean al Alianţei Moldova Noastră (ANM), Serafim Urechean. “La paradă (n.red. - Ziua Victoriei, 9 mai, Moscova) va participa şi Regele Mihai, şi şefi de state europene. Pentru noi ar fi o onoare să participăm la aceste manifestaţii”, a declarat Urechean, care insistă ca şi preşedintele Republicii Moldova Mihai Ghimpu să onoreze invitaţia autorităţilor de la Moscova. “El reprezintă Republica Moldova şi poporul, dar nu este din capul lui”.

CITEŞTE ŞI:    Neculai Staicu Buciumeni a fost coleg de liceu cu Regele Mihai

Decizia Moldovei de a participa cu soldaţi la parada militară de la Moscova de Ziua Victoriei a aprins dispute în societatea moldoveană, iar refuzul preşedintelui interimar Mihai Ghimpu de a merge în Rusia a pus gaz pe foc şi a starnit noi controverse.

"Cum să particip la paradă alături de armata care ne-a adus comunismul, a organizat foametea şi ne-a deportat în Siberia? Astăzi ea se află în cetatea lui Stefan cel Mare. Aceasta armată a stat şi la baza formării Transnistriei", a declarat Mihai Gimpu la Radio Vocea Basarabiei.

Citiţi continuarea articolului accesând noul site HISTORIA

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite