Şapte milioane recompensă pentru uciderea unui fost DJ din Ibiza

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un fost DJ în Ibiza, a furat, când muncea într-o bancă din Liechtenstein, datele a aproape 6.000 de evazionişti din întreaga lume, vânzând informaţiile pe milioane de euro. Acum, pe internet, este pusă o recompensă pe capul său.

Heinrich Kieber, un angajat al unei bănci, a furat datele a 5.828 de evazionişti care îşi ascundeau banii în paradisul fiscal din Liechtenstein şi le-a vândut mai multor ţări. Germania i-a plătit cinci milioane de euro pentru date, pe Internet se plătesc şapte milioane pentru cel care-l va ucide.

Treisprezece ţări au beneficiat de datele sustrase de Kieber, un angajat al LGT, banca cea mai importantă din Liechtenstein, care într-o bună zi a decis să sustragă caseta care conţinea toate informaţiile despre cele 3.292 de societăţi căpuşă şi firme fictive din toată lumea, date amănunţite despre 5 miliarde de euro în bani negri provenind de la 5.828 de evazionişti, între care se aflau şi 67 de spanioli cu 170 de milioane de euro care ar fi trebuit să fie la Fiscul spaniol, conform El Economista.

S-a născut în Spania, studiind la Barcelona

Kieber, a cărui biografie a fost publicată zilele trecute, este un personaj foarte interesant. Născut din mamă spaniolă, a trăit în Spania, studiind la Barcelona, iar mai apoi a fost DJ în Ibiza.

Se pare că a furat datele din răzbunare. A încercat să-l şantajeze pe însuşi principele Hans-Adam al II-lea al Liechtensteinului, faptă pentru care a fost condamnat la trei ani, fără executare, cu eliberare condiţionată. A sfârşit prin a vinde datele furate serviciilor de spionaj germane pentru cinci milioane de euro.

Citeşte pe adevarul.es ce sumă a recuperat Germania datorită lui Kieber şi unde se află acesta acum

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite