Austria îşi scoate la vânzare doi munţi!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Grosse Kinigat
Grosse Kinigat

Dacă vă plac plimbările în aer liber, aventura, sporturile montane şi dacă dispuneţi de 120.000 de euro, vă puteţi cumpăra propriul munte în Austria!

Grosse Kinigat (2.689 de metri) şi Rosskopf (2.603 m) sunt cei doi munţi din statul Tirol, vestul Austriei, cu o suprafaţă de mai bine de 1 milion mp, scoşi la vânzare la preţul de 121.000 de euro, pentru a scăpa de datoria externă, informează AFP.

Pe propriul site, agenţia imobiliară federală din Austria, Bundesimmobiliengesellschaft (BIG), scrie că cele două vârfuri oferă "cea mai uimitoare vedere asupra Alpilor Carnic şi reprezintă destinaţii populare pentru alpinişti şi pasionaţii de excursii montane". Cele două masive muntoase se află în proprietatea agenţiei imobiliare BIG încă din anul 2001, când le-a cumpărat de la statul federal contra sumei de 300.000 de euro.

Cu toate acestea, decizia de a pune cei doi munţi în vânzare i-a înfuriat pe localnici.

"Este un mister pentru mine de ce vor să vândă munţii chiar acum. În Grecia vor să scoată la vânzare insule, în Austria munţi!", a declarat exasperat primarul micului sat Kartitsch, Josef Ausserlechner.

Cumpărătorii interesaţi au timp până pe 8 iulie să liciteze, iar 20 de persoane şi-au manifestat deja interesul în a cumpăra munţii.

Indiferent însă de noul proprietar al munţilor, cele două masive vor trebui să rămână deschise turiştilor.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite