UE a decis: prunele uscate nu au efect laxativ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prunele uscate fac parte din mâncarea tradiţională românească
Prunele uscate fac parte din mâncarea tradiţională românească

O instituţie a Uniunii Europene a hotărât că prunele uscate nu sunt laxative. Prin urmare producătorii nu mai au voie să le spună clienţilor că aceste fructe deshidratate sunt bune la digestie.

Hotărârea Autoritatăţii Europene pentru Standarde Alimentare (EFSA) că prunele nu sunt laxative vine după o altă decizie extrem de controversată a Uniunii Europene, care a interzis celor care îmbuteliază apă să scrie pe etichete că apa hidratează.

Nimic din ce ştiam

În cazul prunelor uscate, experţii UE, care invocă trei studii independente, susţin că nu există probe suficiente că între consumul fructelor deshidratate şi buna digestie. Prin urmare, nu este oficial că fructele precum rodia, fructele de pădure şi prunele conţin o cantitate mare de fibre.

Provocare din partea unui eurodeputat

Uimit de decizia EFSA, eurodeputatul liberal Graham Watson l-a provocat pe comisarul european pentru Sănătate John Dalli la un concurs de mâncat prune uscate.
,,Am întrebat Comisia Europeană dacă este satisfăcută de metodologia folosită în cazul prunelor pentru că eu ştiu că ele conţin două substanţe sorbitol şi dihidrofenil, care au efect laxative", a declarat Watson.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite