Sute de muncitori protestează la Roma faţă de închiderea unor fabrici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Muncitorii de la Alcoa protestează. Foto: AP
Muncitorii de la Alcoa protestează. Foto: AP

Câteva sute de muncitori de la cele două fabrici din Italia ale companiei americane Alcoa, care urmează să fie închise, protestează la Roma, unde se va desfăşura o întâlnire între reprezentanţi ai Guvernului, patronatului şi sindicatelor, într-o ultimă încercare de salvare a locurilor de muncă.

Cei circa 500 de muncitori, veniţi din Sardinia şi  Veneţia, unde se află cele două fabrici ale Alcoa, companie americană din sectorul producerii aluminiului, s-au strâns în Piaţa Montecitorio din faţa sediului Camerei Deputaţilor.

Protestatarii, înarmaţi cu pancarte şi steaguri, au scandat sloganuri şi au aruncat cu petarde, cerând găsirea unei soluţii pentru a se evita închiderea capacităţilor de producţie. În zonă s-au aflat importante forţe de ordine şi nu s-au înregistrat incidente violente, notează Agerpres.

Conducerea firmei Alcoa a anunţat, recent, intenţia de a închide, cel puţin temporar, fabricile deţinute în Italia, din cauza preţului mare al energiei. Măsura ar urma să afecteze câteva mii de salariaţi. Anunţurile privind închiderea capacităţilor de producţie ale Alcoa şi a fabricii Fiat de la Termini Imerese din Sicilia au atras şi atenţia Papei Benedict al XVI-lea, care a cerut recent "mai multă responsabilitate" din partea tuturor celor implicaţi, pentru păstrarea locurilor de muncă.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite