Peste 900 de protestatari tamili lângă Parlamentul britanic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 900 de protestatari tamili au blocat podul londonez aflat în vecinătatea clădirii Parlamentului astăzi dimineață devreme, cerând să se oprească ofesinva guvernului din Sri Lanka împotriva separatiștilor Tamil Tiger.

Unități ale poliției și bărci de salvare sunt pregătite, după ce o persoană a sărit în râul Tamisa și a fost dus la spital. Un purtător de cuvânt al poliției a spus că demonstrațiile s-au desfășurat cu calm și că nu a fost nicio persoană arestată.

Aceeși persoană a mai spus, citată de Reuters, că au mai rămas doar 900 de protestatari din 3.000, potrivit estimărilor de luni dimineața.

"Oamenii pot să plece sau să vină. Ofițerii negociază pentru a afla când vor pune capăt protestelor", a mai spus purtătorul de cuvânt de la Scotland Yard.

Unii martori au declarat pentru The Guardian că protestatarii, inclusiv copii, și-au instalat corturile lângă Parlamentul britanic și că refuză să părăsească zona.

Purtătorul de cuvânt al Forumului Britanic Tamil, Suren Surendirman a declarat că protestele au fost organizate de către studenții tamili luni, pentru a cere încetarea focului în Sri Lanka.

Acesta a mai spus că se tem că mii de civili tamili vor fi omorâți dacă armata din Sri Lanka continuă ofensiva asupra organizației Liberation Tigers of Tamil Eelam (LTTE) într-o zonă fără conflicte armate, în partea nordestică.

"Oamenii blochează strada pentru că doresc încetarea focului. Bombardamentul ar trebui să înceteze, războiul ar trebui să înceteze. Oamenii ar trebui să înceapă discuțiile", a spus Surendira.

Națiunile Unite anunță că sute de mii de persoane sunt folosite pe post de scut uman de către LTTE și că a cerut armatei din Sri Lanka să îi protejeze în ofensiva finală de pe porțiunea de 17 metri pătrați.

Sri Lanka a anunțat luni că peste 2.100 de persoane au fugit din zona fără conflicte armate, unde armata se așteaptă să termine ofensiva împotriva separatiștilor.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite