Belgia: Reţele criminale de prostituţie conduse de damele de companie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
.
.

Trei reţele criminale active importante de prostituţie din Belgia au încredinţat monitorizarea locală a prostituţiei din baruri nu proxeneţilor, ci damelor de companie, a raportat, miercuri, poliţia federală, citată de RTBF.

În conformitate cu declaraţiile poliţiştilor, reţelele principale - care au legături bulgare, române şi cu Africa de Vest - găsesc noi "portiţe" în legislaţie, constând în special în a introduce "metode de gestionare a prostituţie". Cu aceste metode prostituatele devin "victime uşoare" ale reţelelor.

Poliţia crede că acest sistem are ca scop înrăutăţirea legăturilor dintre prostituate şi adevăraţii şefi ai reţelelor criminale, aceştia din urmă devenind acum "o provocare", damele de companie fiind rareori văzute ca având un rol activ.

Potrivit sursei citate, damele de companie care fac parte din reţeaua nigeriană se poartă foarte dur cu prostituatele în beneficiul proxeneţilor rămaşi în Nigeria.

Cotidianul "Le Soir" a arătat, miercuri, că fetele nigeriene ajung să facă parte din reţea, prin intermediul "mamelor", care le-au cumpărat libertatea, pentru o sumă cuprinsă între 7.000 şi 10.500 de euro. Vechile prostituate lucrează la periferia oraşelor Saint-Josse şi Schaerbeek şi se plâng de concurenţă neloială din partea fetelor din Nigeria şi Ghana, care au un tarif de zece euro.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite