Spania: Prinţesa Letizia, pentru prima dată singură la un act oficial

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prinţesa de Asturia, alături de preşedintele german, Horst Köhler şi de soţia acestuia, Eva Louise Köhler
Prinţesa de Asturia, alături de preşedintele german, Horst Köhler şi de soţia acestuia, Eva Louise Köhler

Cum agenda principelui Felipe prevedea o misiune la o distanţă de 11.000 de kilometri, prinţesa Letizia a fost obligată să participe singura la un act oficial la Berlin.

De obicei, presa din întreaga lume şi, mai ales, cea iberică este obişnuită să îi vadă pe prinţii Spaniei împreună la actele oficiale naţionale sau din afara Peninsulei. Apariţia lor stârneşte de fiecare dată un interes viu, datorită imaginii de cuplu perfect pe care cei doi o lasă să se întrevadă.


Ieri, însă, prinţesa Letizia a trebuit să treacă printr-o probă de foc: pentru prima dată în cei şase ani de când se află la Palatul de la Zarzuela din Madrid, aceasta a trebuit să facă faţă singură unei călătorii oficiale în străinătate. Prinţesa Letizia a fost invitata oficială la decernarea Premiilor de medicină "Eva Luise Köhler" la Berlin.


În timp ce principele Felipe se afla la Montevideo, unde a asistat la numirea în funcţie a preşedintelui uruguaian, José Mujica, prinţesa Letizia a apărut, ca invitată de onoare, la actul de decernare a celui de-al treilea premiu "Eva Luise Köhler", pentru cercetări asupra bolilor rare, care a avut loc luni, la Berlin. Letizia a ţinut un discurs în limba spaniolă, deşi pe durata celorlalte întâlniri a vorbit în engleză.

Aflaţi aici detalii despre vizita prinţesei de Asturia şi nota pe care i-a acordat-o presa iberică pentru acest examen diplomatic.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite