După trei zile, pompierii au reuşit să stingă un incendiu din sudul Portugaliei. Un pompier a murit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incendiul de padure a putut fi stins dupa trei zile
Incendiul de padure a putut fi stins dupa trei zile

Un incendiu ce dura de trei zile în sudul Portugaliei a putut fi stins sâmbătă seară, dar o femeie pompier a fost ucisă într-un accident de maşină în timp ce lupta contra incendiilor în centrul ţării, potrivit serviciilor de urgenţă.

Femeia pompier a murit şi unul dintre colegii ei a fost rănit după ce vehiculul lor s-a răsturnat pe drum în timp ce se duceau să lupte împotriva unui incendiu de pădure în regiunea Abrantes, a declarat o purtătoare de cuvânt a Autorităţii naţionale de protecţie civilă, informează Agerpres.

Portugalia a fost lovită în ultimele zile de o serie de incendii aţâţate de temperaturi ridicate şi vânturi violente, dar situaţia este acum sub control pe întreg teritoriul continental şi în insula Madeira, deosebit de afectată, potrivit aceleiaşi surse, citată de AFP.

Un incendiu ce devasta începând de miercuri comunele Tavira şi Sao Bras de Alportel, în sudul ţării, a fost declarat "sub control" de protecţia civilă în jurul orei 18.00, ora locală.

Flăcările au cuprins munţii şi litoralul regiunii Algarve, foarte apreciată de turiştii portughezi şi străini pentru plajele sale.

Pentru a le stinge, serviciile de salvare au mobilizat peste o mie de pompieri, circa 230 de vehicule, şapte elicoptere şi cinci bombardiere de apă, dintre care două cedate de Spania vecină.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite