Un pompier a murit în timpul operaţiunilor de stingere a unui incendiu de pădure

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incendiu de vegetație. Foto Adevărul
Incendiu de vegetație. Foto Adevărul

Un pompier şi-a pierdut viaţa, joi, în timp ce participa la stingerea unui incendiu din apropierea localităţii Figueiro dos Vinhos, din centrul Portugaliei, în timp ce 600 de persoane au fost evacuate de pe două plaje fluviale din regiune din cauza apropierii de flăcări, relatează AFP.

Pompierul, care "avea 19 ani de meserie", "a fost cuprins de flăcări" după ce a umplut rezervorul de apă al camionului său, a declarat Lusa Joaquim Pinto, comandantul pompierilor din Figueiro dos Vinhos.

Anterior, aproximativ 600 de persoane au fost evacuate de pe două plaje fluviale din regiune, din districtul Leiria, situat la aproximativ 120 de kilometri de Lisabona.

Acesta este al doilea pompier care a murit în acest an în Portugalia. Pe data de 21 iulie, o femeie care se îndrepta către un incendiu din regiunea Abrantes (centru) a murit într-un accident rutier, amintește Mediafax.

La sfârşitul după-amiezii, flăcările, înteţite de un vânt puternic şi de temperaturile crescute, se extindea îm două direcţii, fiind necesară mobilizarea a 266 de pompieri, 46 de vehicule, două elicoptere şi două avioane care împrăştiau apă, potrivit serviciilor de protecţie civilă.

Alte patru incendii au afectat Portugalia, în districtele Bragance (nord) şi Guarda (centru), peste 150 de pompieri participând la stingerea acestora.

Din ianuarie până la sfârşitul lunii iulie, incendiile de pădure, care s-au multiplicat în această vară în special din cauza temperaturilor ridicate, au mistuit 67.000 de hectare de pădure, potrivit ultimului bilanţ al Institutului de Conservare a Naturii şi a Pădurilor (ICNF).

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite