Spania: Pomana porcului, cu prăjituri şi carne de la magazin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În loc de şorici, spaniolii mânâncă prăjituri la pomana porcului
În loc de şorici, spaniolii mânâncă prăjituri la pomana porcului

Spaniolii nu mănâncă din cartea porcului sacrificat cel puţin până a doua zi. Ei agaţă animalul cu nişte cârlige, de picioarele din spate, şi îl lasă la scurs. Pentru "pomana porcului" cumpără carne şi dulciuri.

Ca să nu guiţe, porcul spaniol este împuşcat şi abia apoi poate fi înjunghiat. Un glonţ aplicat în frunte are rolul de a tranchiliza animalul pe loc.

Imediat, în guşa porcului se bagă un cârlig cu ajutorul căruia animalul este ridicat pe o masă. Abia apoi se înjunghie porcul cu cuţitul. Sângele scurs este adunat într-o oală pentru prepararea sângeretului.

Tranşarea animalului se face aproape la fel ca în România. Cu o singură deosebire: după ce i se scot intestinele şi organele, porcul este agăţat de ambele picioare din spate şi lăsat până a doua zi să se usuce. Abia atunci se face tranşarea.

Pomana porcului se ţine cu carne cumpărată de la magazin, care se prepară la grătar, din cauză că avizul medicului veterinar se primeşte abia seara. În loc de şorici, pe care spaniolii nu îl consumă separat, la pârlitul porcului se mănâncă prăjituri.

Tradiţionala ţuică fiartă, pe care o beau românii la tăiatul porcului, este înlocuită în Spania cu whisky şi cu o băutură spirtoasă specifică, anis.

Vezi galerie foto şi află ce produse se prepară în Spania din porc

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite