Milano: Poluarea bagă oamenii în spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poluare excesiva
Poluare excesiva

 Aproape 70 de oameni pe zi ajung la Urgenţă cu afecţiuni legate de poluare sau smog. Şi în fiecare zi, în medie, 20 dintre aceste persoane sunt spitalizate. În zilele cu poluare crescută, la camera de urgenţă din Milano s-a înregistrat chiar o creştere de 15%.

Aceste concluzii de-a dreptul alarmante au fost prezentate într-un studiu comandat de municipalitate şi coordonat de Spitalul San Carlo Borromeo din Milano. Proiectul a implicat de asemenea, alte patru spitale din Milano (Niguarda, Fatebenefratelli, San Paolo şi Policlinica).

Studiul a monitorizat gradul de poluare şi a evaluat relaţia dintre nivelul smogului şi incidenţa tulburărilor cardio-respiratorii în departamentele de urgenţă ale principalelor spitale din Milano. A fost stabilită o legătură evidentă între un grup specific de poluanţi (PM2, 5, PM10, oxizi de azot, monoxid de carbon, dioxid de carbon, de sulf, ozon şi benzen) şi cazurile prezentate la Secţia Urgenţă.

Milano deţine recordul de decese legate de afecţiuni cardio-respiratorii

Misiunea acestui studiu este de a defini strategii de prevenire şi de protecţie a sănătăţii cetăţenilor, potrivit "NewNotizie.It".

Află de aici date statistice legate de acest studiu


Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite