Un suedez şi doi polonezi au fost arestaţi pentru furtul simbolului de la Auschwitz

0
Publicat:
Ultima actualizare:
"Arbeit Macht Frei" (Munca te va face liber) - Foto: Guardian
"Arbeit Macht Frei" (Munca te va face liber) - Foto: Guardian

Procurorii polonezi au reţinut hoţii care au furat anul trecut celebrul semn "Arbeit Macht Frei" de pe poarta de intrare din fostul lagăr Auschwitz.

Este vorba despre trei bărbaţi, un suedez şi doi polonezi, potrivit The Guardian.

Potrivit anchetatorilor, suedezul, Anders Hogstrom se presupune că ar avea legături neo-naziste în timp ce polonezii, ale caror nume nu au fost făcute publice, au acţionat la comandă, primind fiecare câte 2000 de lire.

Conform procurorului Robert Parys, se pare că în spatele acţiunii lor se află un alt cetăţean suedez care a organizat întrega acţiune fără să părăsească ţara sa natală.

Cei trei arestaţi au apărut joi în faţa unui tribunal din Cracovia recunoscâdu-şi faptele în schimbul unei pedepse mai blande de până la 3 ani de închisoare pentru fiecare dintre ei.

Tribunalul va decide dacă acceptă această înţelegere fără proces sau dacă doreşte judecarea procesului. Prima varianta este cea mai probabilă.

Furtul comis în luna decembrie a anului trecut i-a scandalizat pe supravieţuitorii Holocaustului. Poliţia a început căutarea semnului cu un efectiv impresionant fapt care a dus la descoperirea acestuia la trei zile după furt într-o pădure, tăiat în bucăţi (pentru a putea fi transportat mai usor).




Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite