Peste 1.000 de poliţişti bulgari au protestat, fiind susţinuţi de cei români

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 1000 de poliţiştiti bulgari au protestat pe străzile din centrul Sofiei, duminică, în speranţa obţinerii unor condiţii mai bune de muncă.

La miting au participat ofiţeri din întreaga ţară, cărora li s-au alăturat colegii din România, care au promis sprijin deplin după ce s-au confruntat cu reduceri drastice ale salariilor, scrie Novinite.

Aceasta este cel mai mare protest dintre cele organizate în trei duminici consecutive.

Poliţiştii bulgari au spus că speră să fie susţinuţi de studenţi şi de medici, nemulţumiţi şi ei de lipsa de ajutor din partea statului.

Protestatarii cer sporirea resurselor materiale pentru desfăşurarea activităţii, precum şi aplicarea de bonusuri şi beneficii sociale, datorită condiţiilor de muncă excepţionale, cum ar fi schimburile de noapte.

Ei au solicitat, de asemenea, schimbări structurale în cadrul Ministerului de Interne, care să permită reforma sistemul şi eficientizarea lui. Liderii ministerului au fost descrişi de manifestanţi ca "adversari fără suflet".

Ei au spus că îşi dau seama că Bulgaria este într-o situaţie economică dificilă, dar că ei continuă să le asigure cetăţenilor ordinea şi de securitatea. Ofiţerii de poliţie şi-a exprimat speranţa că le va fi oferită oportunitatea de a lucra cu demnitate.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite