Vrei să înjuri poliţişti? Du-te în Marea Britanie!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii din Marea Britanie s-au declarat foarte nemulţumiţi de hotărâre FOTO: Reuters
Poliţiştii din Marea Britanie s-au declarat foarte nemulţumiţi de hotărâre FOTO: Reuters

Să înjuri poliştii în Marea Britanie nu e infracţiune. Scotland Yard şi-a informat ofiţerii că limbajul injurios nu constituie o bază suficientă pentru a aresta pe cineva.

Dacă înjuri un poliţist în România eşti trecut sub incidenţa codului penal pentru sfidarea organelor legii, dar în Marea Britanie ai libertate totală de exprimare.

Potrivit publicaţiei "The Telegraph", "curţile de judecată nu mai acceptă faptul că poliţiştii sunt hărţuiţi de cuvinte obscene precum f**k, c**t, b*****ks, w*****s".

Scotland Yard a transmis cadrelor sale că "nu este suficientă siguranţa poliţistului" pentru a reţine pe cineva şi a-i pune cătuşele. Poliţia Metropolitană a publicat şi un ghid care să îndrume ofiţerii în gestionarea situaţiilor în care sunt ocăriţi public.

Scotland Yard

"Permisul pentru înjurături" a înfuriat numeroşi membri ai forţelor de ordine, care susţin că o astfel de hotărâre va distruge respectul faţă de Poliţie. Mulţi avertizează că le va fi mai greu să gestioneze problemele de ordine publică.

"Poliţişti se confruntă frecvent cu un limbaj ofensator, mai ales din partea oamenilor beţi din faţa cluburilor, iar acum nu mai pot face nimic", a spus Norman Brennan, ofiţer pensionat după 31 de ani de activitate.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite