Poliţia franceză anihilează o reţea a falşilor "taţi fără frontiere"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nouă persoane au fost arestate recent în cadrul unei anchete vizând bărbaţi suspectaţi că au plătit pentru a recunoaşte copii care nu erau ai lor, cu scopul de a obţine acte în calitate de părinte al unui copil francez, informează AFP, citând o sursă din poliţie.

Fiecare bărbat plătea câte 5.000 de euro, dintre care 2.000 intermediarilor, iar 3.000 mamei unui copil, ducându-se apoi la primărie cu acel copil şi declara că este tatăl acestuia pentru a putea apoi să pretindă o viză de şedere în Franţa.

Aceste practici, utilizate de o reţea care recruta în acelaşi timp atât pe falşii taţi, cât şi mamele - de obicei mame celibatare franceze - au fost depistate pentru prima oară în 2007, afirmă aceeaşi sursă.

Dintre cele nouă persoane arestate la Lyon şi în regiunea pariziană, şase au fost interogate şi eliberate sub control judiciar, iar alte trei vor fi chemate în faţa justiţiei.

Poliţia de frontieră, responsabilă de anchetă, va trebui să stabilească dacă şi alte persoane au participat la reţea, urmând să evalueze cuantumul total al sumelor percepute.


Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite