VIDEO Berlusconi: "Este un miracol că nu mi-am pierdut un ochi"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul italian Silvio Berlusconi i-a spus unui vizitator, după atacul suferit, duminică seara, în Piaţa Domului din Milano, că este un miracol că nu şi-a piedut un ochi, potrivit ANSA. Purtătorul său de cuvânt, Paolo Bonaiuti, s-a declarat îngrijorat de "atmosfera de ură şi violenţă", transmite BBC.

Potrivit BBC, premierul italian a petrecut o noapte liniştită la centrul medical unde a fost internat după atacul de duminică seară, iar după ce s-a trezit, a cerut câteva ziare.

În urma atacului, premierului i-a fost fracturat nasul şi i-au fost rupţi doi dinţi şi a pierdut mult sânge, a declarat medicul Alberto Zangrilloa. Potrivit acestuia, Berlusconi nu a necesitat operaţii. Premierul ar putea rămâne în spital 48 de ore.

A suferit o traumă puternică la faţă, cu două răni vizibile în zona buzei superioare, una externă şi una internă, a declarat medicul.

Imediat după ce l-a atacat pe premier cu o statuetă reprezentând o miniatură a Domului - un suvenir pentru turişti, cu un soclu metalic -, poliţia l-a arestat pe Massimo Tartaglia, un bărbat în vârstă de 42 de ani, cu domiciliul în Milano, care se afla sub tratament din cauza unor probleme psihice. Intervenţia promptă a poliţiei l-a salvat, de altfel, de furia mulţimii. În cursul serii el a fost pus sub acuzare pentru "provocare de răni grave cu premeditare".

Potrivit The Telegraph, atacul asupra lui Berlusconi va da naştere unor dezbateri privind securitatea sa, cu atât mai mult cu cât aceasta fusese consolidată în ultima lună, după ce agenţiile de informaţii au avertizat că este luat în vizor de terorişti de extremă-stânga. Berlusconi a primit, de asemenea, scrisori anonime în care autorii îl ameninţau că îi vor face rău, dacă nu demisionează.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite