Croaţia: 7 persoane arestate pentru crime de război

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Croaţia: 7 persoane arestate pentru crime de război
Croaţia: 7 persoane arestate pentru crime de război

Şapte persoane aflate sub suspiciunea că au comis crime de război în Bosnia în 1995 au fost arestate de autorităţile croate, potrivit unui purtător de cuvânt al parchetului pentru postul naţional de radio, citat de Reuters.

Potrivit sursei citate, şapte militari croaţi au fost arestaţi pentru uciderea a cinci prizonieri sârbi de război în satul Mliniste, în 1995, în timpul unei operaţii a forţelor croato-musulmane împotriva sârbilor bosniaci.

Conform unei înţelegeri între guvernele croat şi bosniac, armata croată a luptat alături de trupele bosniace împotriva militarilor sârbi bosniaci în vara lui 1995, scrie Agerpres.

Sârbii sprijiniţi de Belgrad au luptat în timpul conflictului din 1992-1995 împotriva guvernelor recunoscute internaţional din Croaţia şi Bosnia, conflicte cărora li s-a pus capăt prin acordurile de pace de la Dayton.

Croaţia, care este ţară candidată pentru aderarea la UE, este supusă la presiuni de către Bruxelles pentru a coopera în investigaţiile privitoare la crimele de război.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite