VIDEO Atacatorul din Norvegia a dezvăluit planurile sale la peste 1.000 de persoane, cu 90 de minute înainte de atac

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Norvegianul responsabil de moartea a 76 de persoane, în urma atacurilor de săptămâna trecută de la Oslo şi de pe insula Utoya, a dezvăluit planurile sale macabre printr-un email tip spam trimis la peste 1.000 de persoane. Cu toate acestea, anunţul său privind atacurile ce urmau să aibă în doar 90 de minute a trecut neobservat.

"Manifestul" lui Anders Behring Breivik (32 de ani), autorul atentatele de vineri, a ajuns cu o oră şi jumătate pe adresele lor de email a 1.003 persoane. Dintre acestea, 250 sunt britanici, a declarat un membru al parlamentului belgian citat de publicaţia "The Guardian".

Citeşte şi:
VIDEO Teroristul din Norvegia îl consideră pe Vlad Ţepeş un erou european în lupta împotriva islamizăriiVlad

La ora locală 14.09 (13.09 ora României), Breivik a trimis documentul printr-un email tip spam la 1.003 persoane.

Membrul parlamentului din Belgia, Tanguy Veys, reprezentant politic al partidului anti-islamic Vlaams Belang, a fost unul dintre destinatarii mesajului. Tanguy Veys a declarat că un sfert din ceilalţi destinatari aveau adresele de e-mail localizate în Marea Britanie.

"Grupul Regatului Unit era cel mai mare. Mai erau din Italia, Franţa, Germania, dar cei mai numeroşi erau britanicii", a declarat Veys pentru "The Guardian".

Norvegianul a trimis email-ul folosindu-se de numele Andrew Berwick şi a inclus în mesaj atât manifestul său de 1.500 de pagini, cât şi înregistrarea video postată iniţial pe YouTube.

"Este un cadou pentru tine... Te rog să-l răspândeşti tuturor cunoscuţilor", a cerut norvegianul fiecărui destinatar, căruia i s-a adresat prin "Patriot al Europei de Vest".

Există zvonuri potrivit cărora şi departamentul pentru extremism domestic al structurii Scotland Yard ar fi primit email-ul, dar oficialii poliţiei britanice nu au confirmat informaţia.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite