VIDEO Oraşele fantomă ale Spaniei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dezvoltatorii imobiliari spanioli construiau, până în 2008, adevărate cartiere-oraşe, ale căror apartamente nu au mai apucat să se vândă din cauza crizei şi acum sunt părăsite.

numitele "oraşe fantomă", cartiere rezidenţiale imense, construite în perioada "boom"-ului imobiliar de dinainte de criză. Pentru a exemplifica această tendinţă a dezvoltatorilor imobiliari de a construi cartiere-oraşe în apropierea marilor metropole, CNN a ales cazul localităţii Seseña, din Castilla-La Mancha, provincia Toledo.

Exemplul Seseña, un sat de doar 4.000 de locuitori în 2000, care acum numără 16.000

În ciuda faptului că Seseña este o localitate din toledană, aşezarea ei geografică (este, practic, aproape o enclavă între teritorii aparţinând de Provincia Madrid) face ca numerele de telefon din localitate să aibă acelaşi prefix ca şi cele din capitala Spaniei.

  Vezi reportajul VIDEO realizat de CNN

Situată la doar 36 de kilometri de centrul capitalei, Seseña a fost văzută de giganţii imobiliari ca fiind locul ideal pentru locuinţe destinate madrilenilor. Preţul urma să fie mult mai mic decât în provincia Madrid, dar, din nou, aşezarea ei geografică şi distanţa scurtă până în capitală, plus proximitatea autostrăzilor A4 şi R4, credeau companiile constructoare, o vor face tentantă pentru mulţi spanioli care muncesc în Madrid. Şi poate aşa ar fi fost dacă nu venea criza economică şi nu se spărgea balonul imobiliar spaniol.

Citeşte pe adevarul.es câte apartamente s-au vândut din uriaşele cartiere-fantomă spaniole

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite