Cel puţin opt oameni au murit în inundaţiile din Europa Centrală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inundaţiile cauzate de ploile torenţiale au ucis cel puţin opt oameni în Polonia, Germania şi Republica Cehă, au declarat oficialii.

Trei oameni s-au înecat, sâmbătă, în regiunea de la graniţa cu Polonia şi Germania, iar o a patra victimă a fost găsită moartă mai târziu, în aceeaşi zi. Mai multe detalii nu au fost date, informează AFP. Inundaţiile au blocat drumurile şi au întrerupt electricitatea în mai multe oraşe şi sate.

Cel puţin o mie de oameni au fost evacuaţi, unii din zonele de sub doua baraje ameninţate de apele în creştere. Oamenii din oraşele Chrastava şi Frydlant au fost salvaţi de poliţie şi preluaţi de elicopterele militare de pe acoperişurile caselor sale.

De asemenea, trei tabere de copii aflate în pericol din cauza inundaţiilor au fost evacuate. Meteorologii au avertizat că ploile nu se vor opri până duminică. Autorităţile au declarat că cel puţin trei oameni din estul Germaniei au fost luaţi de ape, cadavrele lor fiind găsite în subsolul unei case inundate din Saxony.

În Polonia, ploile torenţiale au inundat un orăşel de 18.000 de oameni şi au ucis o persoană. Inundaţiile au lovit Polonia de vineri, dar au continuat să se agraveze sâmbătă. Imaginile difuzate de televiziunile locale arătau cum oamenii se luptau cu şuvoaiele de apă care le ajungeau până la genunchi, pe srăzile oraşelor. În alte zone, nivelul apei se ridicase şi mai mult, acoperind autoturismele oamenilor.


Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite