FOTO Prinţul William şi Kate “costă” doar 4,53 de dolari pe o insulă din Pacific

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prinţul William costă 3,40 de dolari americani, iar viitoarea lui soţie Kate Middleton - 2,40. Dacă îi preferaţi împreună, îi puteţi avea la doar 4,53 de dolari - atât costă un timbru poştal din Niue cu chipurile celor mai celebri tineri din Marea Britanie.

Poşta din Niue, una dintre insulele Polineziei din Oceanul Pacific, situată la nord de Noua Zeelandă, a emis timbre pe care este imprimat cuplul regal al Marii Britanii, relatează BBC News.

Citeşte şi:
Ghid de etichetă la nunta regală din Marea Britanie: Nu discutaţi despre Dracula!

În funcţie de serviciile pentru care apelează locuitorii din Niue la Poştă, aceştia pot cum opta pentru timbrul dublu, ce are atât chipul lui William, cât şi pe cel al lui Kate Middleton, sau îi pot "separa".

Dacă tânărul prinţ, al doilea în linie la tronul Regatului Unit, este "comercializat" cu 3,40 de dolari americani, Kate este "vândută" mai ieftin, cu 2,40. O "afacere" mai bună e dacă sunt "cumpăraţi la pachet", timbrul cu amândoi costând 4,53 de dolari.

Nunta regală a anului 2011 a stârnit imaginaţia oficialilor din Niue, care au văzut în această iniţiativă şi un mod de promovare a turismului pe insula Pacificului de Sud.

Premierul din Niue, Toke Talagi, a declarat că emiterea timbrelor de către Poşta din Noua Zeelandă ,a generat reacţii puternice la nivel global, ideea fiind considerată cel puţin "neobişnuită".

image

"Oamenii au spus că timbrele sugerează că cei doi se vor despărţi în viitor. Nu ştiu de ce au interpretat astfel. Nu cred că se referă la asta, ci la faptul că suntem bucuroşi să sărbătorim nunta regală", a explicat Talagi, citat de AFP.

Totodată, timbrele pot fi şi o formă de promovare a insulei Niue, care se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 260 de kilometri pătraţi de pământ, având o populaţie de doar 1.400 de persoane. "Cred că în viitor o mulţime de oameni va veni să vadă de unde provin timbrele", a adăugat premierul Talagi.

Pe de altă parte, preşedintele organizaţiei de susţinere a regalităţii din Noua Zeelandă, Simon O'Conner, a descris timbrele ca fiind "uşor stranii", dar nu neapărat jignutoare.

image
Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite