Numărul şomerilor din Spania a depăşit iar patru milioane de persoane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cozile la birourile de plasare a forţei de muncă vor continua să fie o realitate în Spania Sursa: uptamadrid.com
Cozile la birourile de plasare a forţei de muncă vor continua să fie o realitate în Spania Sursa: uptamadrid.com

Septembrie este a doua lună consecutivă în care numărul şomerilor creşte, depăşind iar bariera psihologică a celor 4 milioane de persoane rămase fără un loc de muncă.

Şomajul înregistrat de Serviciile Publice de Muncă a crescut cu 48.102 persoane în septembrie, ajungând din nou dincolo de bariera celor patru milioane de şomeri, 4.017.763 de persoane. Numărul şomerilor este acum cu 1,2% mai mare ca în luna august, după ce şi luna trecută şomajul a crescut cu 61.000 de persoane, informează 20 minutos, care citează datele Ministerului Muncii şi Imigraţiei.

Secretara generală a Muncii, Maravillas Rojo, a recunoscut că această creştere a numărului de şomeri "nu este o veste bună", deşi a subliniat că economia spaniolă începe să arate simptome de însănătoşire care, însă, încă nu s-au "tradus" într-o recuperare a locurilor de muncă, dat fiind că "este nevoie de o perioadă prelungită de creştere susţinută".

În ultimele 12 luni, şomajul a crescut cu 308.316 persoane, cu 8.3% mai mult, dintre care 133.572 sunt bărbaţi şi 174.744 sunt femei, cu creşteri de 7,2%, respectiv 9.4% faţă de anul anterior.

Citeşte pe adevarul.es care sunt sectoarele economiei care îşi revin din criză şi în care numărul şomerilor a început să scadă

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite