FOTO Tatăl teroristului din Norvegia, şocat de gestul fiului său, despre care a aflat din presă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tatăl bărbatului arestat pentru atacurile din Oslo a fost şocat când a văzut fotografia lui Anders Behring Breivik, ce a făcut înconjurul presei. El nu ştia de gestul fiului său, aflând despre atentate din paginile electronice ale ziarelor norvegiene.

"Citeam ştirile pe Internet şi, dintr-o dată, am văzut numele şi fotografia sa. A fost un şoc, încă nu-mi revin", a declarat astăzi tatăl lui Anders Behring Breivik, un pensionar stabilit în Franţa.

Citeşte şi:
VIDEO Ucigaşul din Norvegia îşi plănuise atacul din anul 2009

FOTO Autorul atentatelor de la Oslo consideră actele de terrorism "oribile", dar "necesare"

Ziarul norvegian "Verdens Gang" a publicat un interviu cu tatăl bărbatului în vârstă de 32 de ani, arestat pentru atentatele petrecute vineri seară la Oslo, unde 93 de persoane au murit, potrivit ultimului bilanţ al autorităţilor.

"Sunt în stare de şoc, este absolut teribil de aflu asta", a precizat tatăl presupusului terorist, adăugând că nu cunoştea activităţile fiului său.

Potrivit VG , tatăl a cărui identitate nu a fost dezvăluită de presă a divorţat de mama suspectului în momentul naşterii băiatului. El a pierdut contactul cu fiul său în 1995, pe când acesta avea aproximativ 15 ani.

"Nu am locuit niciodată împreună, dar am avut câteva contacte în timpul copilăriei lui", a spus pensionarul norvegian stabilit în Franţa.

Tatăl suspectului arestat a precizat, totodată, că fiul său era "un băiat obişnuit, dar închis în sine". "El nu se interesa de politică la acea vreme", a continuat bărbatul.

Suspectul în cazul celor două atacuri care au îndoliat Norvegia vineri, Anders Behring Breivik(foto), apropiat de extrema-dreaptă, a recunoscut faptele potrivit poliţiei şi a afirmat că a acţionat singur, într-un gest planificat de mult timp.

image

Norvegianul a fost arestat vineri seară. Poliţia l-a descris pe suspectul arestat ca pe un "fundamentalist creştin". Pe baza informaţiilor pe care le-a postat pe Internet, bărbatul, un norvegian de 32 de ani, este un "fundamentalist creştin", cu orientări politice "de dreapta".

Atentatul din capitala Norvegiei a fost declanşat în cursul după-amiezii de vineri printr-o explozia în apropiere de sediul Guvernului de la Oslo. La aproximativ 30 de minute, Anders Behring Breivik (32 de ani), deghizat în poliţist, a dechis focul în tabăra de vară a tineretului Partidului Laburist, pe insula Utoya.

Până în prezent, autorităţile au numărat 93 de morţi şi sute de răniţi.

Click pe imagini pentru a vedea GALERIA FOTO care prezintă coşmarul de la Oslo

image
image
image
Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite