Un clan din mafia napolitană a folosit copii pentru extorcări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un clan din mafia napolitană Camorra a folosit doi copii, cu vârste de 12 şi 13 ani, pentru a extorca şi strânge bani de la comercianţi, a anunţat sâmbătă direcţia de luptă anti-mafia din Italia, relatează AFP.

Cazul acestor copii, acuzaţi că au transmis mesaje codificate şi că au recoltat "pizzo", banii ceruţi comercianţilor în schimbul "protecţiei" mafiei, au fost descoperiţi în timpul unei operaţiuni asupra clanului Iacomini-Birra din Ercolano, din apropiere de Napoli.

Carabinierii au arestat în noaptea de vineri spre sâmbătă şase membri importanţi ai clanului, toţi fiind acuzaţi de asociere mafiotă şi extorcări, potrivit agenţiei italiene de presă Ansa.

Copiii, care nu mergeau la şcoală şi care provin din familii asociate lumii mafiote, au fost semnalaţi serviciilor sociale. Conform primelor elemente ale anchetei, clanul ar fi angajat şi alţi copii de sub 14 ani.

Clanul Iacomino-Birra duce de mai mulţi ani o luptă cu un clan rival, Ascione-Papale, în special pentru controlul asupra pieţei drogurilor în regiunea Ercolano.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite