A murit părintele iaurturilor Danone

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Daniel Carasso, fondator al mărcii Danone în Franţa în 1929 şi preşedinte de onoare al grupului agroalimentar, a murit ieri. Avea 103 ani, a anunţat un comunicat al companiei.

Întotdeauna îmbrăcat elegant, la costum cu vestă, şi nebun după tehnologie, Daniel Carasso trăia la Paris şi Barcelona. Activ, în ciuda vârstei înaintate, Carasso mergea adesea la biroul său de la sediul Danone de la Paris, relatează France Press.

"Cu ocazia lansării, nici nu mi-am dat seama de criza care se ivea. Eram mai degrabă preocupat să caut lăptării ca să îmi vând produsele", povestea luna trecută Daniel Carasso, la o conferinţă de presă organizată la Paris cu ocazia împlinirii a 90 de ani de Danone.

Tatăl lui Daniel Carasso, Isaac, a creat în 1919 marca Danone în Spania. El i-a dat prenumele fiului său, "Danon", care înseamnă în catalană "micuţul Daniel".

La vârsta de 25 de ani, Daniel Carasso introducea marca Danone în Franţa. Atunci a fost creând Societatea Pariziană a Iaurtului Danone (Société Parisienne du Yoghourt Danone). Daniel  Carasso şi-a făcut specializarea la Institutul Pasteur de la Paris, în practici bacteriologice.

Danone este în prezent liderul mondial al produselor lactate proaspete şi numărul doi mondial al apei îmbuteliate, cu o cifră de afaceri anuală ce depăşeşte 15 miliarde euro.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite