14 morţi, în urma unui atac la o universitate din Azerbaidjan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel puţin 14 persoane, între care studenţi şi profesori, au fost ucise şi peste 15 au fost rănite astăzi, la Baku, de un bărbat înarmat care a deschis focul în incinta Academiei de Petrol din capitala azeră, transmite Interfax-Azerbaidjan, citată de Agerpres.

Postul local de televiziune ANS a indicat 13 morţi, iar Ministerul azer al Sănătăţii a confirmat moartea a 10 persoane. Surse ale forţelor de ordine au anunţat 14 persoane ucise. Printre victime sunt cetăţeni azeri, turci, sirieni şi ai altor ţări.

Agenţia Novosti-Azerbaidjan transmite că autorul atacului a fost neutralizat de forţele de poliţie. Potrivit agenţiei citate, operaţiunea specială pentru prinderea atacatorului s-a încheiat, iar trupele speciale Gartal au părăsit Academia de Petrol.

Instituţia este păzită însă în continuare de forţe ale Ministerului azer de Interne.

De la locul tragediei, agenţiile de presă transmit informaţii contradictorii în privinţa numărului atacatorilor. Potrivit unui poliţist, citat de RIA Novosti, atacul a fost provocat de un singur bărbat înarmat de origine azeră care a tras cu sânge rece asupra oamenilor de la primul etaj al clădirii cu şase nivele.

Conform altor martori, citaţi de ITAR-TASS, au fost doi atacatori, unul din ei s-a împuşcat în urma atacului, iar al doilea a fost prins de poliţie.

Interfax transmite că focul a fost deschis de un cetăţean georgian şi că cel de-al doilea atacator ar fi un sirian.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite