VIDEO 44 de morţi în urma unui accident aviatic în Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

44 de persoane au murit şi alte 8 persoane sunt în stare critică în urma prăbuşirii unui avion în nord-vestul Rusiei, anunţă agenţiile locale.

UPDATE: Printre decedaţi se află arbitrul internaţional de fotbal Vladimir Pettay şi un suedez. Agenţiile anunţă şi găsirea cutiei negre a aeronavei!

Agenţiile RIA Novosti şi ITAR-Tass, care citează oficialităţile pentru situaţii de urgenţă din Rusia, au declarat că un avion, care făcea legătura între Moscova şi oraşul Petrozavodsk, s-a rupt în două şi a luat foc la doar doi kilometri de aeroportul de aterizare

În urma incidentului, 44 de persoane au murit şi alte 8 au supravieţuit, dar sunt în stare critică, potrivit nytimes.com.

Principala cauză a tragediei par a fi condiţiile meteorologice, însă, oficial, nu s-a dat nicio explicaţie.

Aeronava, care transporta 43 de călători şi 9 membri ai echipajului, este un Tupolev Tu-134, aflat în serviciul companiei private RusAir.

Rusia şi alte ţări din fosta Uniune Sovietică sunt printre cele mai slab pregătite state din lume în ceea ce priveşte siguranţa traficului aerian, potrivit Asociaţiei Internaţionale de Trafic Aerian. Experţii dau vina pe controalele superficiale şi o săracă pregătire a piloţilor, care duc spre o alarmantă regularitate a aterizărilor de urgenţă.

În urmă cu un an, preşedintele polonez Lech Kaczynsk s-a numărat printre victimele accidentului aviatic de la Smolensk, când şi-au pierdut viaţa 96 de persoane. În 2006, în doar trei accidente de avion - două din Rusia şi unul în Ucraina - au murit mai mult de 400 de persoane.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite