O localitate catalană închiriază terenuri pentru cultivarea marihuanei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Plenul primăriei din Rasquera, de ieri * FOTO: El Mundo
Plenul primăriei din Rasquera, de ieri * FOTO: El Mundo

Mai multe asociaţii de consumatori de cannabis din Catalonia vor să cumpere terenuri în Rasquera, pentru a-şi planta propria marihuana, pentru consum propriu. "Se va termina, astfel, cu piaţa neagră", susţine primarul localităţii.

Plenul primăriei din Rasquera (Tarragona) a aprobat aseară cedarea unor terenuri către Asociaţia Barcelonesa Cannabica de Autoconsumo (ABCDA) pentru a planta marihuana, a crea 40 de locuri de muncă şi a primi 1.336.000 de euro în doi ani, scrie El Mundo. O idee cel puţin interesantă, pe timp de criză, care poate aduce sume frumoase la bugetul local.

Entuziasmul stârnit într-o localitate de doar 900 de locuitori a obligat consiliul local la organizarea unei şedinţe extraordinare în centrul civic din Rasquera, în loc de clădirea primăriei, care s-a umplut până la refuz de cetăţeni curioşi din localitate.

Plenul s-a structurat pe patur puncte: Planul de Acţiune Municipală 2012, crearea unei societăţi publice locale Rasquera Gestion Economica (RGE), crearea societăţii publice locale Rasquerana de cercetare şi interpretare a varietăţii vegetale a cannabis sativa (RRICA) şi contractul semnat între primărie şi ABCDA.

Toate cele patru puncte s-au aprobat cu patru votri pentru (ale consilierilor ERC) şi trei împotrivă (ale consilierilor CiU, din "opoziţie").

Primarul, Bernat Pellisa, a anunţat că săptămâna viitoare va avea loc o întrunire în Rasquer, la care oameni de ştiinţă, avocaţi şi medici vor explica populaţiei acest proiect, motiv pentru care ieri nu s-au admis întrebări din public.

MAI MULTE DETALII AICI

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite