Marea Britanie va reduce numărul de vize pentru studenţii străini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marea Britanie va reduce numărul de vize acordate studenţilor străini pentru a lupta contra angajării clandestine a acestor persoane pe teritoriul său, a anunţat sâmbătă guvernul.

Londra va diminua în mod important numărul de vize studenţeşti acordate străinilor, care erau de ordinul a 280.000 în 2009, a anunţat un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne, fără să confirme informaţii evocând o reducere de mai multe zeci de mii de vize.

În acest scop, autorităţile vor să înăsprească criteriile de atribuire a vizelor, ridicând nivelul cerut al cunoaşterii limbii engleze şi în angajarea acestor studenţi, care nu vor putea să muncească peste 10 ore pe săptămână, contra 20 anterior.

Ei nu vor mai putea de asemenea să aducă cu ei persoane de care vor răspunde dacă vin pentru cursuri de mai puţin de şase luni şi aceste persoane în sarcina lor nu vor putea munci dacă ele însoţesc un student din primul ciclu.

”Cei care vor să vină în Regatul Unit pentru a studia într-un mod legal rămân bineveniţi”, a declarat ministrul de interne Alan Johnson într-un comunicat, citat de AFP. ”Dar noi vom fi intransigenţi cu cei care ”violează regulile şi vin mai ales pentru a munci”, a adăugat el.

Aceste măsuri se înscriu în cadrul revizuirii sistemului de acordare a vizelor studenţeşti, cerută anul trecut de primul ministru Gordon Brown şi urmând a fi pusă în aplicare în următoarele săptămâni, scrie Agerpres.

Marea Britanie a suspendat temporar săptămâna trecută procesul de atribuire de vize studenţeşti Indiei de Nord, Nepalului şi Bangladesh după ce a constatat o puternică creştere a numărului de dosare, provocând furia candidaţilor din aceste regiuni şi aceste ţări.

”Este o înăsprire generală a sistemului, care nu vizează nicio regiune particulară din lume”, a ţinut să precizeze purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite