Marea Britanie: O militantă pentru cauza romilor a comis o fraudă de peste trei milioane de euro, în favoarea românilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O româncă în vârstă de 30 de ani a recunoscut, luni, că a participat la o fraudă de 3,4 milioane de euro (2,9 milioane de lire sterline), prin care 172 de români au încasat ilegal ajutoare sociale în Marea Britanie.

Lavinia Olmazu, cunoscută drept o militantă pentru drepturile romilor, şi prietenul ei, Alin Enachi, sunt acuzaţi că au ajutat 172 de români să încaseze în mod ilegal ajutoare sociale, femeia de 30 de ani fiind arestată în luna martie de către poliţia britanică, relatează publicaţia Daily Mail.

Olmazu era "lucrător în domeniul incluziunii sociale" a romilor în cadrul Consiliilor Haringey şi Waltham Forest din North London.

Potrivit regulilor introduse la data aderării României la UE, imigranţii români pot primi un număr de Asigurare Naţională, în baza căruia se obţin ajutoare sociale, doar dacă fac dovada că au un loc de muncă garantat.

Olmazu şi Enachi sunt acuzaţi că au furnizat românilor documente false pentru un pretins loc de muncă, dar şi facturi şi referinţe false pretinzând că muncesc. Numeroase persoane au utilizat numerele de la Asigurările Naţionale obţinute în mod fraudulos pentru a încasa alocaţie pentru copii şi alte ajutoare.

Olmazu a recunoscut, luni, la tribunalul din Southwark, o acuzaţie de conspiraţie în vederea fraudei şi a fost menţinută în arest până la pronunţarea sentinţei, în septembrie. Enachi a recunoscut aceeaşi acuzaţie anterior şi a fost condamnat la doi ani şi opt luni de închisoare pe 16 iulie.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite