VIDEO Proteste în Spania: Mii de persoane au manifestat la Barcelona şi Madrid, după intervenţia brutală a poliţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mii de manifestanţi s-au adunat din nou la Barcelona şi Madrid, exprimându-şi furia după o intervenţie brutală a poliţiei în cursul dimineţii de vineri la Barcelona, în timpul demontării unei tabere de corturi ale tinerilor "indignaţi".

La Barcelona, peste 5.000 de persoane s-au adunat în Piaţa Catalonia, unde în cursul dimineţii de ieri au avut loc incidente, atunci când serviciile municipale au vrut să demonteze tabăra instalată de zece zile, pentru a face loc celebrărilor din Liga Campionilor, de sâmbătă.

Vieri seară, mii de manifestanţi au invadat de asemenea Piaţa Puerta del Sol din Madrid. Mulţimea agita flori sau buchete de toate culorile, strigând "Barcelona nu este singură" şi afişând pancarte pe care scria "Catalonia, suntem cu voi", scrie Nouvel Observateur, citand AFP.

Un număr de "121 de persoane au primit îngrijiri, dintre care 37 de poliţişti şi 12 persoane care au fost spitalizate", a anunţat o purtătoare de cuvânt a serviciilor de urgenţă, precizând că a fost vorba în mare parte de "crize de angoasă şi contuzii".

Dar după demontarea taberei mulţimea de manifestanţi a invadat din nou piaţa. În cusul serii, aproximativ zece corturi au fost ridicate din nou.

Mai multe VIDEO pe adevarul.es.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite