Madrid: Comenzile la taxi se fac și prin SMS

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prin serviciul eTaxi se pot obține informații despre tipul de taxi disponibil, locul unde se află autovehicolul și timpul de așteptare.

Locuitorii din Comunitatea Madrid pot solicita un taxi trimițând un simplu SMS de te telefonul mobil, anunță ziarul "20 minutos". Este vorba despre un serviciu nou, numit eTaxi, primul sistem din lume care utilizează tehnologia GPS pentru a comanda un taxi.

Cu eTaxi se pot obține informații despre tipul de taxi disponibil, locul unde se află autovehicolul și timpul de așteptare. Serviciul vine și în avantajul conducătorului auto, care va ști cine este clientul său. În plus, șoferul nu va mai fi nevoit să dea ture prin oraș în căutare de clienți. Reducându-și numărul de curse, evită blocajul rutier și creșterea poluării atmosferice.

Serviciul este pus la dispoziție de firma SASSET. Cesar Burgueño, președintele companiei, susține că "eTaxi este un sistem de care pot profita, la un preț mic, atât clienții, cât și taximetriștii care doresc să-și instaleze noile terminale pe mașini".

Vezi pe adevarul.es câte taxiuri din Madrid dispun de serviciul eTaxi

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite