România, locul 1 în Europa la creşterea numărului de liber-profesionişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce în Uniunea Europeană a crescut, anul trecut, numărul muncitorilor pe cont propriu a crescut, în Spania a scăzut cu 1,2%. Cea mai mare creştere din UE a înregistrat-o România (16,4%).

În timp ce în Europa creşte numărul muncitorilor liber-profesionişti, în Spania scade. Cel puţin aşa se desprinde din analiza elaborată de Federaţia Naţională de Asociaţii a Muncitorilor Independenţi (ATA), conform căreia în Uniunea Europeană a crescut numărul muncitorilor pe cont propriu cu 2,4% în primele nouă luni din 2010, în timp ce Spania a înregistrat o scădere de 1,2%, scrie Nuevas Tecnologias.

O pierdere a numărului de muncitori liber-profesionişti care contrastează mult cu creşterile înregistrate în România (16,4%), Franţa (5,8%) sau Italia (1,2%). În termeni absoluţi, Spania înregistra cu 38.732 mai puţini muncitori independenţi decât media UE, medie situată la 911.068 liber-profesionişti.

Doar 12 din cele 30 de ţări europene analizate în această perioadă au înregistrat scăderi ale numărului de muncitori pe cont propriu: Lituania, Portugalia, Cipru, Norvegia, Belgia, Irlanda, Danemarca, Grecia, Spania, Finlanda, Estonia şi Slovacia.

Faţă de acest comportament al Spaniei, se remarcă faptul că principalele ţări ale UE-15 au prezentat creşteri: Luxemburg (6,1%), Franţa (5,8%), Olanda (4,4%) şi Marea Britanie (3%).

Citeşte pe adevarul.es câţi europeni lucrează pe cont propriu şi care sunt ţările cu cei mai mulţi liber-profesionişti din Europa.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite