Adio striptease, femei goale şi dans la bară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Guvernul Islandez a interzis prin lege dansul la bară
Guvernul Islandez a interzis prin lege dansul la bară

Guvernul de la Reykjavik a aprobat în unanimitate de voturi, legea care interzice definitiv striptease-ul chiar şi în cluburi specifice. Guvernul a justificat aprobarea acestei legi, care interzice orice fel de nuditate în public ca o măsură pentru a preveni favorizarea anumitor practici sexuale.

Conform relatărilor ziarului islandez ‘'Frettabladid '', Guvernul Islandei a aprobat duminică într-o şedinţă de urgenţă, legea care interzice  definitiv practicarea striptease-ului indiferent de specificul clubului.

Reprezentanţii Parlamentului European (Althing) de la Reykjavik, au votat în unanimitate interdicţia propusă de guvern. Impotriva acestei legi au votat doar doi din membri conservatori ai ''Partidului Independenţa''.

Guvernul a justificat aprobarea legii care interzice orice fel de nuditate în public, din cauza unei anumite categorii de femei care ar putea fi discriminate în momentul în care solicită o angajare.

Guvernul a elaborat o astfel de măsură pentru femei care solicitând un loc de muncă ar putea fi condiţionate sau greşit informate în privinţa serviciilor prestate după angajare.

Multe dintre cele care s-au angajat de bună voie sau au venit special pentru a dansa goale în cluburi vor trebui să se recalifice sau să-şi găsească alt loc de muncă.

Cu un an în urmă în Islanda prestarea acestui gen de profesie a fost interzisă în majoritatea cluburilor cu excepţia acelora, care au avut în statut specificaţia clară a spectacolelor de striptease.

Anul acesta o dată cu aprobarea legii de interzicere a striptease-ului aceste cluburi vor fi obligate să-şi schimbe specificul sau să-şi înceteze activitatea.

Vezi aici de ce e interzis striptease-ul şi dansul la bară în Islanda mai ales ce categorie de femei a determinat votarea interdicţiei.


Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite