Elveţienii au votat împotriva înfiinţării postului de avocat al animalelor abuzate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Votul a fost iniţiat de către Protecţia elveţiană a animalelor
Votul a fost iniţiat de către Protecţia elveţiană a animalelor

În urma exprimării prin vot, elveţienii au respins o propunere de înfiinţare a funcţiei de avoca pentru animalele care sunt abuzate de oameni, transmite AP.

Potrivit rezultatelor oficiale, 70,5% dintre votanţi s-au pronunţat împotrivă, în timp ce doar 29,5% au susţinut o propunere de lege care există deja, din 1992, dar numai în cantonul Zurich.

"Elveţienii au demonstrat în mod clar că legile noastre pentru protecţia animalelor sunt atât de bune, încât avocaţii pentru animale nu sunt necesari", a declarat deputatul Jakob Buechler.

Elveţia a înăsprit legea pentru protecţia animalelor în urmă cu doi ani, aflându-se printre ţările cu cele mai stricte reguli atunci când vine vorba de grija faţă de animale.

Potrivit legii aflate în vigoare din 2008, hamsterii, papagalii, peştii aurii şi alte animale "sociale" nu pot fi lăsate singure. Caii şi vacile au nevoie de mişcare, iar proprietarii de câini sunt obligaţi să urmeze un curs de specialitate, prin care să înveţe cum să-şi îngrijeasă animalul de companie.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite