VIDEO Martor la tragedia de la Smolensk: "Era ceaţă, iar bucăţi de avion şi părţi de cadavre erau peste tot" (imagini simulare virtuală a accidentului)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"S-a auzit o explozie, un vuiet şi apoi nimic. Linişte. Nu a trebuit să văd pentru a realiza ce s-a întâmplat", povesteşte un martor ocular al tragediei aviatice din apropiere de Smolensk din vestul Rusiei, în care 97 de persoane şi-au pierdut viaţa, printre care şi preşedintele polonez Lech Kaczynski.

Mărturia sa este completată de declaraţiile unor copii, care au ajuns printre primii la locul tragediei. "Mergeam şi auzem deasupra avionul. Ne-am întors să îl privim. Am observat că nu este un avion al vreunei companii locale doarece acestea sunt de obicei alb-albastre, iar acesta era roşu. Zbura ceva mai jos decât de obicei. Apoi dintr-o dată a coborât pentru a reapărea câteva momente mai târziu.

Coada a atins atunci copacii şi aeronava a început să se aplece într-o parte. Aripa avonului atins din nou copacii şi firele de înaltă tensiune. Avinul a rămas însă în aer, dar a lovit şi mai mulţi copaci şi a ajuns să se prăbuşească pe partea cealaltă a drumului", povesteşte unul dintre copii, pentru postul de televiziune Russia Today.


"Ne-am dus să vedem ce s-a întâmplat. Am văzut iniţial doar o aripă a avionului. Aşa că ne-am dus la locul unde aeronava s-a prăbuşit. Am ajuns acolo în 15 minute. Puteam auzi sirenele maşinilor de poliţie. Părţi din avion erau răspândite peste tot şi era mult sânge. Totul era dezmembrat, atât avionul cât şi cei aflaţi la bord. La o asemenea prăbuşire nu a existat nicio şansă de supravieţuire", îşi continuă acesta povestirea.

Potrivit unui alt martor al accidentului  una dintre aripi s-a desprins când avionul a atins prima oară copacii, iar cea de-a doua când aeronava a atins firele de înaltă tensiune. Vizibilitatea nu era mai mare de 15 metri.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite