O jurnalistă din Franţa, în centrul unei afaceri de spionaj în cadrul Audiovizualului Extern

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Christine Ockrent (FOTO: EPA)
Christine Ockrent (FOTO: EPA)

Jurnalista Christine Ockrent, numărul doi în France 24, în Radio France International, este implicată într-o afacere de spionaj în cadrul Audiovizualului Extern al Franţei (AEF), dezvăluită de Revista Marianne, relatează Le Figaro.

"I-am cerut lui Christine Ockrent o reacţie în urma anchetei noastre, alături de dovezi. A refuzat. Aşteptăm procesul cu multă seninătate. Nu e o surpriză pentru noi că doamna Ockrent a depus plângere, date fiind importanţa dosarului, precum şi natura acuzaţiilor şi a bănuielilor împotriva ei ", a declarat Maurice Szafran, directorul publicaţiei, pentru AFP, reluat Mediafax.

Ancheta revistei Marianne este făcută timp de mai multe luni şi arată implicarea a doi dintre colaboratorii foarte apropiaţi ai jurnalistei. "Nu vedem cum ar putea acţiona singuri aceşti colaboratori. E de neînţeles pentru oricine ar cerceta dosarul", a mai spus Szafran.

Christine Ockrent, directoare delegată a AEF, a anuţat deja că dă în judecată ziarul Marianne şi site-ul Marianne2 pentru defăimare, adăugând că informaţiile publicate sunt "false".

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite