FOTO Scene de gherilă urbană la Roma, 90 de răniţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Scene de război la Roma FOTO: La Repubblica
Scene de război la Roma FOTO: La Repubblica

Vestea că Parlamentul nu a votat moţiunea de cenzură i-a făcut pe studenţi să ia cu asalt sediul Camerei. Alături de studenţi se mai află imigranţi, muncitori şi sindicalişti. Protestele violente sunt reprimate dur de către autorităţi.

Ieri dimineaţă, circa 80 de autocare provenite din toată Italia au adus în Capitală câteva sute de manifestanţi care s-au alăturat studenţilor. Aceştia din urmă protestează de mai multe săptămâni împotriva "reformei Gelmini".

Citeşte şi: Moţiunea a fost respinsă, Berlusconi rămâne pe poziţie

Manifestanţii care s-au alăturat studenţilor reprezintă o serie de sindicate, organizaţii cetăţeneşti din L'Aquila şi organizaţii ale imigranţilor. Protestul a decurs fără incidentele majore până în jurul orei 14.00.

Vestea că Parlamentul a validat actualul Guvern i-a determinat pe manifestanţi să ia cu asalt clădirile unde-şi au sediile Parlamentul şi Guvernul.

În perimetrul Via del Corso - Piazza del Popolo - Via del Babuino s-au înregistrat mai multe ciocniri între manifestanţi şi forţele de ordine. Un camion al Gărzii Financiare a fost incendiat, iar poliţia a început să folosească gazele lacrimogene.

Până seara, numărul răniţilor a ajuns la 90, iar numeroase maşini ale forţelor de ordine au fost incendiate.

Vezi FOTO pe adevarul.it şi citeşte mai multe despre luptele dintre manifestanţi şi forţele de ordine

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite