Grevă în transporturi, posibile repercusiuni în marile oraşe din Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alianţa sindicală „vinovată" de greva din 10 decembrie de la Milano, pregăteşte acum o acţiune la nivel naţional, cu posibile repercusiuni în mai multe oraşe.

Confederaţiile sindicale USB Lavoro Privato, COBAS Lavoro Privato şi SLAI-COBAS au anunţat pentru mâine o grevă în transportul public la nivel naţional. Aceeaşi alianţă de sindicate a reuşit pe 10 decembrie 2010 să blocheze într-o proporţie mare transportul din Milano.

Comunicatul de presă al sindicatelor implicate face referire exact la greva din decembrie şi precizează că acţiunea de protest este menită să sensibilizeze guvernul pentru a acorda o mai mare atenţie transportului public „întrucât este înspre binele comunităţii".

Un altă doleanţă a sindicaliştilor sunt numeroasele privatizări sin acest sector care au dus la furturi masive din banii publici.

La Milano greva este anunţată în două faze, de la 08.45 până la 15.00 şi de la 18.00 până la terminarea programului. De asemenea se pot înregistra perturbări ale transportului public şi în alte oraşe mari, unde centralele sindicale citate au o priză mare; Roma, Genova şi Palermo.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite