Italia: Cele mai ciudate "interdicţii" pe timp de vară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sosirea sezonului estival aduce în prim-plan celebrele interdicţii italiene, mai ales pentru că în cea mai mare parte sunt legate de spaţiile comune folosite mai mult vara: străzi, parcuri, plaje etc.

Libertatea pe care guvernul Berlusconi a dat-o primarilor italieni în ideea de a menţine siguranţa şi liniştea publică îşi arată colţii în anumite localităţi, pe când în altele te duce cu gândul la un banc prost.

Pe de o parte, un zâmbet pentru oraşul Ornavasso, situat la frontiera cu Elveţia, unde sunt amendaţi artiştii care se prezintă cu mai mult de 30 de minute întârziere pe scena festivalului local.

Adio îngheţată după ora 01.00 noaptea la Roma

De cealaltă parte, tristeţea Romei, unde după ora 01.00 nu se poate mânca îngheţată, cornete calde sau o pizza pentru că primarul a dispus închiderea laboratorelor şi a bucătăriilor.

O normă similară este în vigoare şi pentru alcool, care poate fi privită cu înţelegere, dar care de exemplu la Genova a fost împinsă până la ora 22.00. Tot la limita absurdului, primarul din Chivasso (lângă Torino) a interzis intrarea copiilor sub 14 ani în sălile de cinema în care se difuzează "Apocalypto". În era internetului.

Citeşte pe adevarul.it celelalte interdicţii bizare născocite de edilii italieni

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite