Sudul Spaniei, sub ape de câteva zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Șoselele din Cadiz au cedat sub greutatea sutelor de litri de apă
Șoselele din Cadiz au cedat sub greutatea sutelor de litri de apă

Șosele prăbușite, inundații, victime salvate cu elicopterul, autostrăzi, căi ferate și aeroporturi închise. Acesta este bilanțul ultimelor zile în provinciile Cadiz, Almeria și Granada.

De câteva zile, sudul Spaniei este grav afectat de inundații. Vremea rea continuă în toate provinciile comunității Andaluzia, fiind așteptate precipitații abundente în continuare.

În Cadiz fost afectat traficul rutier pe autostrada AP-4, la kilometrul 80, în dreptul localității Jerez de la Frontera, din cauza prăbușirii șoselei, în urma alunecărilor de teren provocate de cantitățile mari de apă. În orașele Jerez și Arcos au fost evacuate 46 de persoane.

Reprezentanții aeroportului din Jerez au declarat că aeroportul din zonă a trebuit să fie închis din cauza inundațiilor și a mâlului și pietrișului de pe piste. În prezent, se fac eforturi pentru curățarea pistelor, pentru reluarea operațiunilor de zbor până după-amiază. Pentru astăzi au fost programate 24 de zboruri. Aterizarările pe aeroportul Jerez a trebuit să fie deviate către Sevilla, iar pentru decolări, pasagerii așteaptă încă un răspuns din partea companiilor de zbor.

Potrivit reprezentanților Serviciilor de Urgență (112), începând de la miezul nopții trecute, s-au înregistrat 96 de incidente, majoritatea constând în inundații ale locuințelor, garajelor și beciurilor, precum și a unor șosele secundare.

Vezi aici înregistrări video și galerie foto cu dezastrele din sudul Spaniei.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite