150 de instrumente chirurgicale folosite la Auschwitz, găsite într-o casă din apropierea lagărului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 150 de instrumente chirurgicale folosite în lagărul de exterminare nazist german de la Auschwitz, au fost găsite într-o casă din apropiere, în Oswiecim, potrivit purtătorului de cuvânt al muzeului Auschwitz, Bartosz Bartyzel.

Instrumentele ginecologice şi chirurgicale au fost descoperite într-o casă care s-a aflat în interiorul unei zone strict interzise din jurul lagărului de la Auschwitz, în timpul războiului, relatează The Telegraph.

Descriindu-le ca fiind "una dintre cele mai mari descoperiri din ultimii ani" Bartosz a declarat că instrumentele au fost folosite, cel mai probabil, de către medicul Carl Clauberg, ginecolog şi membru al elitei SS.

Sute de femei, prizoniere la Auschwitz, şi-au pierdut viaţa în urma experimentelor realizate de Clauberg, privind metodele de sterilizare în masă a femeilor. Metoda favorită de sterilizare a constat în expunerea organelor genitale ale deţinutelor la radiaţii crescute.

După ce a fost luat prizonier de ruşi, în 1945, Clauberg a fost condamnat la 25 de ani de închisoare, iar în 1957 a murit.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite