O înregistrare cu bin Laden "confirmă pericolul atacurilor teroriste"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O înregistrare video în care se aude vocea unui bărbat care susţine că este Osama bin Laden şi care ameninţă Franţa, este autentică, susţine ministrul de Externe francez.

În video-ul respectiv, bin Laden a avertizat Franţa să-şi ia trupele din Afganistan. "Dacă vreţi să vă comportaţi asemenea unor tirani, şi credeţi că este dreptul vostru să le interziceţi femeilor să poarte vălul tradiţional musulman (n.r - burqa), nu este şi dreptul nostru de a expulza forţele de ocupaţie, oamenii voştri din ţinuturile noastre?"

"Acest mesaj vine să confirme realitatea ameninţării teroriste împotriva căreia autorităţile franceze au luat şi continuă să ia măsuri", se arată într-un comunicat eliberat de ministrul francez şi citat de CNN.

Cererile bărbatului din înregistrare sunt clare.

"Singura modalitate de a vă proteja naţiunea şi de a menţine securitatea este de a retrage toate nedreptăţile făcute poporului nostru şi, cel mai important, să vă retrageţi forţele din războiul josnic al lui Bush în Afganistan.

Ne omoarâţi, vă omorâm, ne închideţi, vă închidem, ne ameninţaţi securitatea, o ameninţăm şi noi pe a voastră, iar adevăratul agresor este iniţiatorul nedreptăţii", spune vorbitorul.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite