Un post de televiziune caută voluntari pentru o îmbălsămare în direct

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În goana după senzaţional, un post de televiziune britanic a anunţat că este în căutare de voluntari bolnavi, în fază terminală, care să îşi ofere corpul pentru a fi îmbălsămaţi în cadrul unei emisiuni.

Producătorul executiv al postului TV a precizat că voluntarii vor fi filmaţi şi înainte de a muri, pentru obţinerea unui "răspuns emoţional" din partea telespectatorilor, atunci când corpul va fi îmbălsămat. După terminarea "procedurii", corpul mumificat ar putea fi expus într-un muzeu, pentru doi ani.

Anunţul lor sună cam aşa: "Suntem dornici să vorbim cu o persoană care, confruntată cu o boală aflată în fază terminală, ar accepta ca trupul să-i fie îmbălsămat prin metoda folosită de egipteni".

Postul de televiziune spune că are o colaborare cu oameni de ştiinţă din nordul Angliei care susţin că au descoperit care este procesul de îmbălsămare  ce presupune mumificarea sau conservarea corpului, în vederea pregătirii lui pentru viaţa de apoi.

Discutând cu un jurnalist ce s-a dat drept voluntar, producătorul Richard Belfield a explicat: "Am vrea să te filmăm pe parcursul următoarelor luni, pentru a înţelege cine şi ce fel de persoană eşti, pentru ca telespectatorii să ajungă să te cunoască şi să se creeze un anumit impact emoţional.

Chiar dacă sună macabru, am mumificat deja mai mulţi porci pentru a verifica dacă procesul funcţionează, iar rezultatele sunt pozitive. Deşi nu este obligatoriu, după îmbălsămare, vrem să depunem corpul într-un muzeu pentru doi-trei ani, pentru a demonstra că procesul de mumificare este corect. După această perioadă, pot fi făcute pregătirile pentru înmormântare", a precizat producătorul emisiunii.

De altfel, Belfield a spus că nu va exista nicio recompensă pentru participanţi sau pentru rudele acestora, potrivit Digital Spy.

În 2002, postul britanic de televiziune a difuzat prima autopsie publică din ultimii 170 de ani, atrăgând 130 de plângeri din partea telespectatorilor.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite