Rusia: 68 de persoane, dispărute după accidentul de la o hidrocentrală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rusia: 68 de persoane, dispărute după accidentul de la o hidrocentrală
Rusia: 68 de persoane, dispărute după accidentul de la o hidrocentrală

După un accident produs într-o hidrocentrală din Siberia, 68 de persoane sunt date dispărute. Potrivit celui mai recent bilanţ al Ministerului rus pentru Situaţii de Urgenţă şapte oameni au murit în accident.

Mai citeşte şi:
Accident într-o centrală hidroelectrică din Rusia: 6 morţi

Accidentul s-a produs la 3.42 ora României şi a provocat inundarea parţială a sălii maşinilor.

Reconstrucţia completă a centralei, una dintre cele mai mari din lume, va dura ani de zile, considetă ministrul rus al situaţiilor de urgenţă, Serghei Şoigu, informează Interfax.

Anterior, autorităţile au anunţat că şapte persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 11 au fost rănite în urma accidentului de la hidrocentrala de la Saiano Şuşenskaia, din Hakasia (Siberia), relatează NewsIn.

Conducerea hidrocentralei a avertizat însă că bilanţul s-ar putea agrava, întrucât există posibilitatea ca în incintele distruse sau inundate să se fi aflat oameni.

În urma accidentului, mai multe uzine ruse de aluminiu aflate în regiune au rămas fără curent electric. Printre acestea se numără fabrica de la Saiansk şi cea de la Hakasia, aparţinând grupului Rusal, a anunţat ministerul. Alimentarea cu electricitate a uzinelor de la Krasnoiask şi Novokuzneţk, aparţinând tot Rusal, a fost redusă.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite