Hackerii “Anonymous” au atacat emailurile şi cardurile de credit ale angajaţilor UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simbolul mişcării de hackeri Anonymous este masca ce-l întruchipează pe Guy Fawkes
Simbolul mişcării de hackeri Anonymous este masca ce-l întruchipează pe Guy Fawkes

Mai multe persoane care lucrează pentru instituţiile europene au avut de emailurile, parolele şi detaliile de pe cardurile de credit hăcuite şi publicate în timpul sărbătorilor de iarnă, de grupul de hackeri Anonymous, relatează EUObserver.

Printre victime se află administratori şi funcţionari de la Comisia Europeană, Eurojust (organism al UE specializat pe lupta împotriva criminalităţii organizate), Serviciul diplomatic European, Parlamentul European şi din think thankuri de la Bruxelles. Din datele de până acum incluisv angajaţi ai NATO au fost victimele aceleiaşi reţele.

Grupul de hackeri Anonymous a ameninţat cu lansarea unor noi atacuri informatice de Anul Nou, la o săptămână după ce a descărcat mii de date personale de pe site-ul agenţiei de analiză Stratfor.

Într-un comunicat publicat pe Internet, membri ai grupului Anonymous care se autointitulează "AntiSec" au anunţăt că pe 31 decembrie vor lansa atacuri vizând "multiple ţinte din cadrul forţelor de ordine (americane), de la un capăt la altul" al Statelor Unite.

Grupul de hackeri a revendicat un atac împotriva Stratfor şi a postat un link spre ceea ce ei prezintă a fi o listă a clienţilor agenţiei de analiză de informaţii, pe care figurează, între alţii, Departamentul american al Apărării, subcontractori din sectorul securităţii şi giganţi din domeniul ITC ca Apple sau Microsoft. În comunicatul postat înaintea Crăciunului, Anonymous publică link-uri către 75.000 de nume, date ale unor carduri de credit şi parole care aparţin acestor clienţi.

Hackerii au difuzat, de asemenea, link-uri care oferă acces la informaţii personale ale unui număr de 860.000 de persoane înscrise pe site-ul Stratfor, între care 50.000 de adrese electronice ale unor membri ai administraţiei americane.

Grupul îndeamnă comunitatea hackerilor, pe care o califică drept "armate din umbră", să utilizeze aceste informaţii cu scopul de a combate "opresiunea celor bogaţi şi puternici".

Anonymous mai afirmă că informaţiile descărcate nu erau criptate, lucru care le-a facilitat atacul, o informaţie de natură să stânjenească agenţia Stratfor, al cărui site continua să fie inaccesibil vineri, la o săptămână de la atac.

Patronul agenţiei Startfor George Friedman a anunţat că site-ul îşi va relua activitatea după o "revizie completă". Agenţia le-a oferit membrilor săi o protecţie informatică împotriva furtului de date pentru o perioadă de un an.

Anonymous a postat şi imagini prezentate ca acte fiscale ale unor donaţii către organizaţii de caritate, utilizând conturile clienţilor Stratfor.

În total, hackerii afirmă că au obţinut informaţii bancare ale unui număr de 90.000 de clienţi, utilizate în operaţiuni în valoare de peste un milion de dolari.

Gruparea Anonymous a devenit cunoscută după ce a efectuat numeroase atacuri informatice în întreaga lume. În august, hackerii au piratat site-ul Ministerului sirian al Apărării, în semn de protest faţă de reprimarea mişcării de contestare a regimului lui Bashar al-Assad

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite